Informatie

ZaansBlauw 

Comfortabel wonen in appartementencomplex  Zaans Blauw bevat de volgende ingrediënten: veel licht, een ruimtelijk en eigentijds ontwerp, centraal gelegen, kleinschalig in omvang en energiezuinig.

Architect Ruben Wennekers en zijn team ontworpen dit pand en hebben de gewenste kwaliteiten voor een kleine maar comfortabele woning voor u in dit ontwerp toegepast. Veel licht, aan beide zijden een balkon, een heerlijk stekje om van de levendigheid van de stad, maar ook de rust van de locatie te kunnen genieten.  Een gezamenlijke fietsenberging die ontsloten wordt naar het nieuwe straatje: “Krimpenburg” zorgt dat je snel de stad in bent.

Het dakterras is voor alle bewoners toegankelijk, samen loungen; een barbecue avond is snel georganiseerd! 

Omgeving en historie

De Hogendijk van Zaandam is een prachtige locatie met een mooie historisch verleden.

Aan deze scheidslijn tussen het brakke water van het Ij en de Zaan en het Zaanse achterland zaten veel scheepshellingen. Aan de dijk werden huizen gebouwd want ook het achterland was voornamelijk nat moeras. Hout was alom aanwezig,  inheemse soorten als wilg en populier, vanuit de houthandel in de zaanstreek waren de overige soorten ruim voorraadig.

De impressionist Monet heeft de Zaanse woningen prachtig afgebeeld op tientallen schilderijen. Dankzij hem is het anno nu niet alleen Zaans Groen dat de klok slaat en komen ook de oorspronkelijk meer bontere kleuren terug. Zaans Blaauw is mede georiënteerd op het schilderij van het blauwe huis aan de Hogendijk door Monet. Hoe donkerder de verf…. hoe rijker de eigenaar, immers pigment was duur en blauw pigment het pigment van de rijken!

Anno nu is de locatie aan de hogendijk zo dicht bij het centrum nog steeds bijzonder gewild. voor stedelijke ontspanning: gezellige cafeetjes en goede restaurants in overvloed en het Zaantheater en de jachthaven op loopafstand. Het gezellige centrum, ook op loopafstand met supermarkten, verswinkels in een mix aan lokale winkeliers en landelijke ketens .

Het gebouw

ZaansBlaauw biedt charmante en slimme woningen met het vooruitstrevende comfort van de toekomst. Het is in de Zaanstreek het eerste gasloze nieuwbouwproject en loopt daarmee vooruit op de allernieuwste woningbouw en millieu eisen. Klimatisering van de woningen vindt plaats door middel van een centrale warmtepomp. Het warme tapwater wordt in de daluren opgewarmd en in enkele boilervaten opgeslagen. Verwarmen via een warmtepomp is niet alleen meer milieuvriendelijk maar ook nog eens 15-25% voordeliger dan verwarmen via een HR ketel!

Vergunning en bouw

De vergunning voor de bouw van ZaansBlauw verwachten we in het tweede kwartaal 2019 te ontvangen. De bouw zal in het derde kwartaal aanvangen en we streven om rond de zomer van 2020 de woningen aan de kopers op te leveren. informatie over de ontwerpen, technische omschrijving, juridische- en eigendom specifieke zaken zullen op bescheiden schaal op deze site worden gedeeld en zijn volledig via de makelaar beschikbaar.

2 Kamer appartementen 

Alle woningen hebben, door de hoekopstelling, heel veel ramen en dus een prachtig uitzicht en veel licht. In de woonkamer een frans balkon,  tuindeuren die je bij lekker weer openzet om heerlijk van het zonnetje te genieten. Een balkon aan de slaapruimte en een gezamenlijk dakterras. de verwarming en het warme water wordt verzorgd door een warmtepomp. Het warme water wordt in boilers opgeslagen en is door de ringleiding direct beschikbaar. 

HVMS makelaar  100% aandacht voor u als klant.

HVMS makelaar Sjoerd Hoorn is de makelaar van dit project. Voor speciale wensen en voor informatie over de verkoop van uw eigen woningen of advies m.b.t. de financiering van de woningen staat hij u graag te woord.

Aannemer Volendam

Madé Schilder en Julien Mooijer uit Volendam van aannemer Volendam zijn de aannemers die ZaansBlauw gaat bouwen. De aannemer is lid van Bouwgarant. Dit staat niet alleen voor een gegarandeerde afbouw, maar ook voor kwaliteit.

Auto

Het is voor de woningen 1, 3 en 5 mogelijk een gemeentelijke parkeervergunning aan te vragen, voor de overige woningen niet. Bewoners van deze woningen, maar ook de bezoekers dienen betaald te parkeren in bijvoorbeeld Q park Rozenhof.

Vereniging van Eigenaars

Onlosmakelijk aan het wonen in een appartementengebouw is het lidmaatschap van de Vereniging van Eigenaars (VVE). De VVE is verantwoordelijk voor het onderhoudsplan, de reglementen en het innen van de servicekosten en de kosten voor de verwarming en het warm water.

Inschrijving, verkoop en toewijzing.

Totdat de verkoop start is er de mogelijkheid om je als potentiële koper aan te melden via de inschrijving op deze site. Als de daadwerkelijke inschrijving start zullen we de personen die zich al hebben ingeschreven benaderen en als eerste in staat stelen zich in te schrijven voor één van de woningen. Na de start van de verkoop zullen de kandidaten voor de woningen worden toegewezen en deze kandidaat kopers worden uitgenodigd om over te gaan tot het tekenen van de overeenkomst.

 

Exterior-02